Publicat pe

Vreau sa slabesc – Trebuie sa pun plasturele la gura?

Preocuparea de a slabi este destul de veche pentru mine! Acum 30 de ani am inceput sa caut soluții. In acel moment nu aveam habar ce înseamnă nutriție… doar ca … aveam o problemă să port pantaloni din cauza şoldurilor, și asta la numai 12 ani. Știu că multă vreme nu am putut să port blugi, care erau la modă atunci, pentru că nu găseam ceva care să mă încapă. Ceva mai târziu, când eram la liceu, cineva mi-a adus cadou de ziua mea un cântar și mi-a atras atenția că … eram supraponderală. Aveam 67 kg. la 1,65 m. Aveam tendință de îngrășare. De mâncat mâncam bine. Întotdeauna mi-a plăcut sa mănânc. Dulciurile erau de asemenea prietenele mele bune. Nici acum nu pot zice că sunt certată cu ele.

In acest context am început să fac cât mai multă mișcare şi să sar peste mese. Situația a continuat ani de zile, am ajuns la facultate. Reușisem să ajung la performanța să mănânc o data pe zi, numai crudități – dar fără pic de proteina, și să alerg câțiva km. In fiecare zi. Am ajuns la 50 – 52 kg. cu aceste eforturi, dar mi-a scăzut imunitatea și am ajuns ca la 20 de ani să am amenoree (lipsa menstruației). Dorind să slăbesc am început să am probleme serioase de sănătate.

Vreau sa slabesc

După încercarea de a rezolva problema cu amenoreea medical, am început să mai cedez … să mănânc: carne, ouă, brânză … să beau mai multă apă și… surpriză: lucrurile au început să funcționeze mai bine și în corpul meu. Imunitatea a rămas în continuare scăzută : răceam ușor şi îmi trecea foarte greu. După nașterea copiilor, am constatat că şi ei aveau o imunitatea scăzută.Atunci nu făceam legătura între slăbirea aceea necontrolata din punct de vedere nutritiv si problemele mele de sănătate. Întâmplarea a făcut însă că, la un moment dat, am fost invitată la o analiză corporală si nutrițională. Cum controlul greutății era în continuare o problemă pentru mine – aveam atunci 38 ani si 62 kg, cu tendința de a acumula, am acceptat invitația. În acel moment am înțeles cât de important este să ai un stil alimentar echilibrat, să bei suficientă apă dacă îți dorești să ții greutatea sub control. Mai mult decât atât: problemele legate de imunitate, de constipație, dureri de cap au, de cele mai multe ori, drept cauză, dezechilibre nutritive. Pentru ca am înțeles, m-am hotărât să şi aplic! Astfel am intrat într-un program de nutriție Herbalife. Experiența mea personală a confirmat teoria.

Astăzi știu că, să slăbești nu înseamnă doar să scapi de niște kilograme din masa totală, ci să reechilibrezi compoziția corporală: să reechilibrezi corpul din punct de vedere nutritiv. Mai mult decât atât, când reechilibrezi corpul din de punct de vedere nutritiv, nu numai că arăți din ce în ce mai bine, te simți din ce în ce mai bine. În cazul meu, acest lucru a însemnat îmbunătățirea digestiei: am scăpat de constipație şi de crizele de bilă, am o imunitate mult mai bună – şi eu şi copiii mei şi îmi place cum arăt, mă simt foarte bine în pielea mea. Nu sunt stresată atunci când mănânc – de teamă că mă îngraș și nu mă înfometez. Acest confort psihic este foarte important. Un alt avantaj este că am dus obiceiuri sănătoase în familia mea, ceea ce mă asigură că am copii mai sănătoși care știu să țină greutatea sub control fără să se îmbolnăvească , ceea ce vor transmite și copiilor lor.

Dacă vrem doar să scăpăm de niște kilograme este simplu: ne înfometăm, ne deshidratăm: pierdem apă și masă musculară. Prețul pe care îl plătim însă, este foarte mare: apar probleme de sănătate – și pentru noi și pentru copiii noștri. Așa că soluția cu plasture la gură, dacă vrem sa slăbim o fi „eficientă ” și ieftină, dar numai aparent. Vrei să te simți bine și să arăți din ce în ce mai bine, fără să te înfometezi sau să te stresezi când mănânci? Vrei să oferi familiei tale șansa de a îmbunătăți nutriția și de a îmbunătăți stilul de viață?
Vrei să știi cum să începi procesul de îmbunătățire?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *