Publicat pe

Slabeste sanatos – Incepe cu micul dejun

Nu subestima importanta unui mic dejun sănătos

Vrei să știi cum să iți îmbunătățești stilul de viată, stilul alimentar … este simplu – începi cu micul dejun! Eu așa am început!

Programul meu de slăbire însemna să mănânc trei mese pe zi, IN FIECARE ZI. Așadar am introdus micul dejun.  Apropos! Tu  ce mănânci la micul dejun? Daca mănânci! Știi de ce este atât de important sa ai un mic dejun ? Mai exact, sa ai un mic dejun nutritiv? Poate nu mănânci nimic. Pentru că nu poți, pentru că așa te-ai obișnuit. Poate bei apa și atât. Poate  … o cafea și o țigară.  Poate un corn cu ciocolata și ceai sau cafea. Sau: ou, brânză, iaurt, salam … cereale cu lapte. Chiar friptură și ciorbă …

Dar,  până la urmă … de ce să mănânci  … În special la micul dejun, în cazul in care nici măcar nu îți  este foame?

Corpul nostru este format din peste o suta de trilioane de celule. Aceste celule au nevoie de nutrienți (proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, minerale, ) și apă. Noaptea, corpul nostru se reface, asimilează. Se consumă multă energie, apa, nutrienți, în special vitamine și minerale. Iar dimineața, noi nu mai avem nimic: corpul nostru este lipsit de nutrienți și este deshidratat. Organismul nostru este ca o mașină fără benzina, care vrea să pornească la drum. Cu ce ne vom confrunta? Cu lipsă de energie, lipsă de randament, foame.

Poate o să spui: eu am energie … poate ai! Dar dacă ai pentru că bei cafea, apoi mai bei încă una si încă una, ca să refaci energia, sau mănânci dulciuri, ronțăi … în loc să dai corpului nutrienții de care ai nevoie, îți crești nivelul de energie din surse care nu numai ca nu iți hrănesc corpul, dar îl și intoxică și îi perturbă funcționarea.

Când nu mănanci  nimic, la un moment dat, nivelul zaharului din sânge scade. Atunci apare senzația de foame, lipsă de energie, amețeli … Dacă rezolvăm cu o cafea, peste 30 min. Apare alt moment de scădere a glicemiei. Ce o  să faci ? Mai bei o cafea … până ajungi să consumi kilograme de cafea pe zi.

Daca abordezi varianta cu dulciuri sau alte ronțăieli, pentru a ridica nivelul de energie, această dorință va fi imposibil de controlat, pentru că, atunci când mănânci așa ceva,  crești nivelul zahărului din sânge, după care scade in scurt timp, iar îl crești mâncând, iar scade … astfel introduci in corp multe grăsimi și zaharuri și calorii prea multe,  care se transformă tot in grăsimi.
Pancreasul, care are rolul de a echilibra nivelul zaharului din sânge este suprasolicitat, iar corpul se autoconsuma, adică folosește din rezervele sale de proteină, din mușchi pentru a acoperi necesarul de proteină pe care ar fi trebuit să i-l dai din mâncare.

Pierderea de masă musculară, înseamnă diminuarea capacității de ardere a corpului, ceea ce duce, încet, încet la dezechilibrarea compoziției corporale: pierzi mușchi, acumulezi grăsimi, scade capacitatea de ardere a corpului, adică metabolismul și … îmbătrânești. Îmbătrânești PREMATUR. Adică mult mai repede decât ar fi procesul firesc de îmbătrânire.

Dacă faci parte din categoria celor care mănânci, felicitări! Oricum este mai bine! Dar când mâncăm, este foarte important să oferim celulelor noastre toți nutrienții de care ele au nevoie la o masă, fără să dăm corpului prea mulți carbohidrați și prea puțină proteină, pentru că atunci corpul nostru se va confrunta din nou cu creșterea și scăderea bruscă a nivelului zahărului din sânge, ceea ce va duce la aceleași disfuncționalități: ronțăieli , pierdere de masă musculară, acumulare de grăsime în corp, lipsă de energie. Acest lucru se petrece și în cazul în care mâncăm cereale cu lapte sau iaurt.

Brânza și ouă la micul dejun înseamnă și să dăm proteină, dar prea multe grăsimi şi  calorii.  O mâncare ca la prânz, poate fi completă din punctul de vedere al proteinei, dar deja prea multă proteină de origine animală, mai ales dacă urmează  prânzul și  seara la fel.

Pentru mine, soluția  ideala a devenit, din acel moment micul dejun Herbalife – shake-ul si ceaiul. Shak-ul conține proteine de calitate, de origine vegetală – soia sau mazăre, carbohidrați sănătoși, toți nutrientii de care corpul are nevoie la o masă, cu numai 250 kcal. E sățios și pentru toate gusturile – pentru că  există mai multe arome. Tine de foame si iți asigură un nivel al energiei constant, menține echilibrat nivelul zahărului din sânge. Se prepară repede. Și nu durează mult până îl consumi sau … Dacă ești o persoană care bea încet, îl poți lua cu tine dacă te grăbești.

Vrei să afli mai multe sau vrei să guști ? Este simplu: programează-te pentru o degustare la  0728 194 133. Astfel vei beneficia și de o analiză corporala și nutrițională gratuită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *